Bandenfabrikant Pirelli heeft de compounds voor de eerste vier races van het seizoen bekendgemaakt. Alleen in Australië en Bahrein wijkt het type band af vergeleken met vorig jaar.

Tijdens de openingsrace op 17 maart in Australië hebben de teams de beschikking over de supersoft en medium compound. Vorig jaar was dit nog zacht en medium. In 2011 werd er met zacht en hard gereden. De reden dat er met supersofts gereden wordt, is volgens Pirelli omdat de banden in zijn geheel zachter zijn geworden.

In Maleisië kunnen de coureurs kiezen uit medium en hard, evenals vorig jaar. Twee jaar eerder had Pirelli de zachte en harde band beschikbaar gesteld.

Voor China bestaat de keuze uit zachte en medium banden, hetzelfde als de voorgaande editie waar Nico Rosberg de race won. Twee seizoenen geleden werd er met zachte en harde banden gereden.

De laatste race van de voorlopige bekendmaking is Bahrein. Ook daar zijn de compounds gewijzigd. Dit jaar wordt er gereden met zachte en harde banden, terwijl dat vorig jaar nog zacht en medium was. In 2011 ging de race niet door vanwege de politieke onrust in het land.