Pirelli is gelukkig met hoe de eerste wintertest op de nieuwe banden voor 2012 is verlopen. Dat vertelt Paul Hembery, de motorsportbaas van de Italiaanse bandenfabrikant.

 

Pirelli begint aan zijn tweede jaar als bandenmonopolist in de Formule 1 en is vastbesloten komend seizoen banden te leveren die voor nog meer spanning zorgen dan in 2011 al het geval was, toen de Pirelli’s voor een toename in pitstops en meer prestatieverschil door hogere slijtage zorgden.

 

De eerste wintertest op het nieuwe rubber, afgelopen week afgewerkt in Jerez, was wat dat betreft een goed voorteken: “We hebben positieve reacties ontvangen van de teams en de coureurs”, vertelt Hembery. “De nieuwe banden geven de achterkant van de auto meer grip en produceren minder marbles (rubber dat van de band afspringt en voor een vuile strook naast de ideale lijn zorgt, red.).”

 

“Daarnaast zijn ze over het algemeen sneller dan de vorige banden en is het relatieve prestatieverschil tussen de verschillende compounds afgenomen”, vervolgt Hembery. “Dat is allemaal precies waar we vooraf op hadden ingezet.”

 

Aan de andere kant waakt Pirelli er echter voor te vroeg de loftrompet te steken: “Het was koud in Jerez en de teams hebben zich meer op hun auto’s dan de banden gericht, dus het is nog te vroeg om conclusies te trekken.”

 

“Tijdens de komende tests in Barcelona zullen we samen met de teams dus nog meer aan de banden werken, maar de eerste tekenen zijn hoopgevend en het ziet er naar uit dat we onze doelen gaan bereiken.”