*

Pirelli experimenteert met harde banden

Redactie

Redactie

4 april 2011 14:01

Pirelli experimenteert met harde banden
Formule1

Pirelli biedt de teams komend weekend twee extra bandensets voor de vrijdagtrainingen. Het gaat om experimentele versies van de harde compound.

Omdat Pirelli dit jaar voor het eerst sinds twintig jaar weer actief is in de Formule 1, staat de FIA toe dat het tijdens de vrije trainingen aangepaste bandensoorten uitprobeert. Dit gaat niet ten koste van het maximale aantal banden dat de teams ter beschikking krijgen.

“Bij Pirelli geloven we niet in stilstand, daarom nemen we twee extra sets mee”, zegt Paul Hembery, de autosportchef van Pirelli. “Omdat de teams gedurende het seizoen niet mogen testen, geeft dit ons de kans waardevolle data en feedback te verzamelen. Bovendien krijgen de teams een indicatie van wat we voor ze in petto hebben.”

In Australië liet Pirelli een goede eerste indruk achter. Sergio Pérez had zelfs maar één bandenstop nodig. Hembery gaat ervan uit dat er in Maleisië aanzienlijk meer pitstops gemaakt gaan worden.

“Vanwege de hogere temperaturen zal ook de bandenslijtage toenemen”, zegt hij. “We rekenden altijd op twee tot drie stops voor Australië. In Maleisië denk ik dat er drie tot vier stops nodig zijn.”

Lees meer over

Banden Hembery Pirelli