*

Pirelli gaat het teams nog lastiger maken

Eelco den Boer

Eelco den Boer

16 januari 2012 16:19

Pirelli gaat het teams nog lastiger maken
Formule1

Paul Hembery kondigt aan dat Pirelli in 2012 nog agressiever te werk zal gaan. De Italiaanse bandenleverancier zal de beschikbare compounds meer afwisselen.

 

“We hebben het de teams afgelopen jaar makkelijk gemaakt door telkens de zachte bandensoort mee te nemen”, zegt Hembery in een interview met ESPNF1.com. “Dat gaf ze een vaste waarde op basis waarvan ze de afstelling konden bepalen. Dat gaan we niet meer doen. We gaan meer variëren en ook de bandensoorten zelf worden agressiever.”

 

Volgens Hembery heeft Pirelli de banden voor 2012 al rond, maar is het bereid het schema aan te passen als dat beter blijkt voor het spektakel. “De banden voor de eerste twee races zijn al in productie”, aldus Hembery. “Als die races en de wintertests naar verwachting verlopen is dat mooi, maar anders kunnen we het nog omgooien. We houden onze opties open.”

 

“We beseffen dat we invloed hebben op het verloop van de races”, vervolgt Hembery. “Het is aan ons om de teams uit te dagen. FOTA-voorzitter Martin Whitmarsh heeft ons daar zelf om gevraagd. We hebben een gezamenlijk doel, om de races zo spannend mogelijk te maken.”

Lees meer over

Banden Hembery Pirelli