De bandenslijtage tijdens de test in Barcelona is volgens Paul Hembery, autosportchef van Pirelli, niet tekenend voor komend seizoen en zal geen veelvoud aan pitstops opleveren. Volgens hem lag het aan de koele temperaturen en het ruwe asfalt, zegt hij tegen Formula1.com.

Sergio Pérez zei na de tweede testdag in Barcelona dat de banden een probleem vormden. Ze zouden extreem snel slijten. Ook andere teams gaven toe dat de banden een uitdaging zijn voor komend seizoen. Als je naar de rondetijden keek, zag je dat de ze omlaag kelderden na enkele ronden. Vooral bij medium en harde banden was dat goed zichtbaar.

“De omstandigheden in Barcelona waren niet zoals we ze gedurende het seizoen kennen”, zegt Hembery. “Het was een stuk koeler en ook de baantemperatuur was niet hoog. Dit zorgde ervoor dat de banden zich anders gedroegen en dat leidde tot snellere slijtage. Het zal niet tot veel meer pitstops leiden tijdens races. Geen vijf of zes zoals sommige coureurs zeiden.”

Hembery: “Vooral de supersofts konden eigenlijk niet gebruikt worden in Barcelona. De teams waren veel verschillende afstellingen aan het testen, waardoor er geen constante lijn van slijtage zichtbaar was. Dat duidt erop dat de slijtage puur aan het weer te wijten is. In Australië zal het in orde zijn. Teams komen daar niet voor ongewenste verrassingen te staan.”