Bandenleverancier Pirelli krijgt vier dagen de tijd om bandentests uit te voeren met de banden die het in 2016 wil inzetten. Het gaat daarbij om twee tweedaagse testsessies. Dat bericht het Britse Autosport.

De eerste van de tweedaagse testsessies wordt in Abu Dhabi gehouden, nadat daar van 27 t/m 29 november de finale van seizoen 2015 is afgewerkt. De twee resterende testdagen worden in januari in Frankrijk afgewerkt op Paul Ricard. De tweede test zal in het kader staan van het testen van regenbanden, wat de keuze voor Paul Ricard logisch maakt aangezien dit circuit onder water kan worden gezet.

Bandenmonopolist Pirelli vroeg afgelopen week ook nog openlijk om in totaal achttien bandentestdagen voor als de Formule 1 in 2017 en daarna met haar verder wil gaan en vanaf dan ook met bredere banden wil gaan rijden.

Dit voorstel wordt nog besproken, waarbij de Strategy Group – bestaande uit afgevaardigen van de FIA, FOM en de teams van Ferrari, Red Bull, Mercedes, Williams, McLaren en Force India – een tegenvoorstel heeft gedaan om het bij acht bandentestdagen te houden, meldt Autosport.

Of Pirelli in 2017 nog de bandenleverancier is, staat overigens nog niet officieel vast. Aangezien Formule 1-exploitant Bernie Ecclestone zijn steun voor de Italiaanse firma heeft uitgesproken, is het echter wel zeer waarschijnlijk dat de koningsklasse verder gaat met Pirelli. De verwachting is dat dit op 30 september officieel bevestigd zal worden, als de World Motor Sport Council van de FIA een deel van de toekomstige reglementen zal bekrachtigen.