Pirelli verwacht dat de race in Valencia voor veel teams op een twee- of drie-stopper zal uitdraaien, terwijl het verder denkt dat de kwalificatie doorslaggevend wordt voor de uitslag van de race.

“Hoewel er vorig jaar een team was dat in Valencia voor één pitstop ging, verwachten we dat er komend weekend in principe voor een twee of drie stop strategie gekozen zal worden, afhankelijk van wat een team het beste acht”, vertelt Paul Hembery, de motorsportchef van Pirelli.

“Aangezien we verwachten dat het weer het hele weekend lang hetzelfde zal zijn – namelijk warm – zal dat in ieder geval niet voor verrassingen zorgen”, vervolgt Hembery, die daar in gesprek met Autosport aan toevoegt dat Pirelli banden mee zal nemen die zich goed houden in die omstandigheden: “We hebben voor Valencia voor de zachte en medium compound gekozen, dus de bandenslijtage zal vermoedelijk een stuk minder zijn dan in Canada het geval was en waar de superzachte band het erg zwaar had.”

Aangezien het slijten en slechter worden van de banden volgens Hembery dus geen hoofdrol zal spelen in Valencia, verwacht hij niet dat de banden er voor zullen zorgen dat er veel snelheidsverschil ontstaat en coureurs elkaar eenvoudig kunnen inhalen: “Daarnaast is wel gebleken dat inhalen sowieso niet makkelijk is in Valencia”, vult hij aan. “De kwalificatie wordt daarom ook erg belangrijk voor de race.”

“Het zal dus echt essentieel zijn om het op zaterdag al goed voor elkaar te hebben en sterk te presteren”, benadrukt Hembery, die zelf al wel iemand durft te tippen als kanshebber voor komend weekend: “Als ik iemand moest aanwijzen om poleposition te pakken, dan zou ik voor Michael Schumacher gaan”, verkondigt hij.

“Michael was immers sterk in Monaco en zou de race daar waarschijnlijk hebben gewonnen als hij geen straf had gehad. Dit is een circuit dat wel wat gemeen heeft met Monaco, dus als ik zou gokken, zou ik mijn geld op Michael zetten.”