Bandenleverancier Pirelli heeft de bandenselectie van de coureurs voor de openingsrace in Australië bekendgemaakt.

Pirelli heeft coureurs voor het raceweekend in Melbourne de keuze gegeven uit drie verschillende compounds: medium, zacht en superzacht. Uit het totaal van dertien setjes banden – waarvan er per coureur tien vrij gekozen mogen worden – is de verdeling bij de meeste teams niet al te verschillend.

De meeste renstallen zijn voor één of twee setjes medium-banden per coureur gegaan, met uitzondering van Manor, dat Pascal Wehrlein en Rio Haryanto allebei vier setjes mediums geeft. Zij hebben daardoor uiteraard minder softs en supersofts beschikbaar.

Binnen acht van de elf teams hebben beide coureurs dezelfde bandenselectie. Dit is alleen niet het geval bij Mercedes, Sauber en nieuwkomer Haas.

Opvallend bij Mercedes is dat titelverdediger Lewis Hamilton maar één setje mediums krijgt, terwijl teamgenoot Nico Rosberg er twee heeft. De bandenselectie bij Mercedes is daarbij niet door de coureurs zelf gemaakt, maar door de engineers, zo heeft het team bevestigd tegenover Auto, Motor und Sport.

Wel is het overigens zo dat Pirelli van tevoren heeft bepaald dat er tijdens de race zelf minstens één setje mediums en één setje softs gebruikt moet worden, wat betekent dat Hamilton zuinig moet zijn op zijn mediums.

Ferrari’s Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen hebben ondertussen eenzelfde bandenselectie als Rosberg, terwijl de teams van Williams en Red Bull juist meer supersofts gekozen hebben. De Williams-rijders hebben daarbij ook elk maar één setje mediums, de Red Bull-coureurs twee. Het volledige overzicht is hieronder te zien.

Pirelli Selectie