Bandenleverancier Pirelli heeft de bandenselecties voor de Grote Prijs van Oostenrijk bekendgemaakt. De verschillen tussen de drie topteams zijn opvallend.

Van de drie topteams heeft Red Bull voor de thuisrace op de eigen Red Bull Ring de meest agressieve bandenstrategie, door allebei de coureurs negen setjes van de paarse ultrasofts mee te geven, de zachtste en in theorie snelste compound. De Mercedes-coureurs gaan het met acht setjes ultrasofts per persoon doen, Ferrari speelt het met zeven ultrasoft-setjes duidelijk anders.

Opvallend in de bandenkeuze van Ferrari is dat er vijf setjes supersofts worden meegenomen voor Sebastian Vettel, terwijl teamgenoot Kimi Räikkönen liever voor een extra setje normale softs gaat. Ook Mercedes-coureur Lewis Hamilton gaat voor twee setjes soft-banden en minder supersofts, terwijl teamgenoot Valtteri Bottas juist een extra setje van de superzachte compound meeneemt.

McLaren kiest net als in Bakoe voor de aanval. Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne nemen tien sets ultrasofts mee en het minimale aantal softs (1) en supersofts (2). Force India deelt deze strategie en zal op de snelle Red Bull Ring hopen aan te sluiten bij de top drie, met hulp van de sterke Mercedes-motor.

Sauber-coureur Pascal Wehrlein valt qua bandenkeuze buiten de boot, hij neemt als enige drie setjes van de gele zachte banden mee.