Het duurt nog drie weken voor het Formule 1-geweld weer losbarst in België, maar Pirelli houdt het publiek warm door alvast de bandenkeuzes van de coureurs bekend te maken. Met grote verschillen tussen de topteams. 

Zes setjes ultrasofts bij de coureurs van Mercedes tegenover negen paar bij Red Bull. Het Oostenrijkse team kiest daarbij voor de aanval, met wellicht een tweestopper als racestrategie. Red Bull laat daarmee de hardste compound, de gele softs, varen, lange stints zullen het dus niet worden voor Daniel Ricciardo en Max Verstappen.

Tussen de leiders in het kampioenschap zijn de verschillen kleiner. Vettel kiest voor een extra set ultrasofts, waar Hamilton gaat voor de softs. Räikkönen volgt zijn teamgenoot in de bandenkeuze. Bottas verkiest een extra set supersofts over de softs van zijn teamgenoot.

Zoals gewoonlijk kiest ook McLaren voor de aanval, Stoffel Vandoorne staat op dezelfde strategie als Red Bull, met één set softs, drie supersofts en negen ultrasofts. Teamgenoot Fernando Alonso verwisselt één set supersofts voor een extra set softs.

Opvallend is Williams dat voor de middenweg kiest met vijf sets supersofts, daarmee laten zij de softs met maar één set voor wat het is. En komen ze met zeven sets ultra’s veilig weg.

Naast Hamilton verkiest ook Magnussen veel sets van de hardste compound, met name geschikt voor langere stints. Terwijl het merendeel van het veld juist neigt naar de ultrasofts met extra grip en snelheid. Deze uiteenlopende bandenkeuzes wijzen erop dat de bandenstrategie op Spa-Franchorchamps een interessante rol gaat spelen.