De twee topteams Mercedes en Ferrari gaan de directe concurrentie met elkaar aan door dezelfde banden mee te nemen naar de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Red Bulls verkiezen een extra setje van de witte mediums boven meer softs.

Mercedes en Ferrari kiezen beide voor één set mediums, vier setjes softs en acht sets van de rode supersofts. Beide coureurs van Red Bull kiezen voor een meer conservatieve optie door een extra set mediums mee te nemen, hierdoor laten ze een set van de soft banden thuis. Ook Williams-coureur Felipe Massa en Marcus Ericsson van Sauber kiezen voor deze strategie.

Ondertussen gaat McLaren vol in de aanval door tien setjes supersofts mee te nemen naar het stratencircuit van Bakoe. Hierdoor kunnen ze maar één set van de mediums en twee sets van de softcompound meenemen.

Hieronder een volledig overzicht van de bandenkeuze per coureur, waarbij iedereen minstens één set mediums meeneemt en op de McLarens na drie sets softs. Ook Force India en Toro Rosso kiezen voor een iets agressievere strategie door negen setjes supersofts mee te nemen.