Pirelli heeft de bandenselecties voor de Grote Prijs van Oostenrijk op de Red Bull Ring bekendgemaakt. Vooral de ultrazachte banden zijn populair.

De heren coureurs – of in veel gevallen liever: de teams – hadden de keuze uit setjes softssupersoft en ultrasoft. Bij de meeste teams is laatstgenoemde compound, de zachtste en in theorie snelste, veruit het meest populair.

Ferrari en Renault nemen per coureur bijvoorbeeld maar liefst negen setjes van de ultrazachte Pirelli PZero’s mee, uit een totaal aantal van dertien setjes slicks dat ze per coureur krijgen voor het raceweekend.

Mercedes gaat voor acht ultrasoft-setjes elk voor Lewis Hamilton en Nico Rosberg, al neemt Rosberg meer supersofts mee dan Hamilton – met vier om drie – waardoor Hamilton twee soft-setjes heeft en Rosberg één.

Bij Red Bull, het team van Max Verstappen, is de verdeling gelijk. Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo gaan allebei voor zeven setjes ultrazachte banden, vier van de superzachte compound en twee setjes softs.

Nieuwkomer Haas neemt de minste ultrasofts mee, met zes setjes elk voor Romain Grosjean en Esteban Gutiérrez. Behalve bij Mercedes is de onderlinge verdeling ook bij Renault, Williams, Sauber en Haas verschillend.

Het volledige overzicht van de bandenselectie voor Oostenrijk:

7798_Austria-Selected-Sets-Per-Driver-EN