*

Pirelli maakt bandenselecties Bahrein bekend

Daan de Geus

Daan de Geus

23 maart 2016 09:28

Pirelli maakt bandenselecties Bahrein bekend
Racepictures

Bandenleverancier Pirelli heeft bekendgemaakt welke bandenselecties de coureurs voor de race in Bahrein hebben gemaakt.

Pirelli heeft de coureurs, net als voor de openingsrace in Australië, de keuze gegeven uit medium, zachte en superzachte banden. Pirelli heeft van tevoren een setje medium en een setje zacht voor de race voor coureurs gereserveerd en minstjes één van die setjes moet daarin ook gebruikt worden. Daarnaast is voor elke coureur één setje supersofts gereserveerd voor als ze Q3 halen in de kwalificatie.

Uit dertien setjes in totaal, mogen coureurs dus nog tien setjes zelf kiezen. Voor Bahrein hebben de topteams Mercedes en Ferrari daarbij aanzienlijk andere banden gekozen. Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg gaan – in totaal – elk met één set mediums en zes setjes soft en zes setjes supersoft naar Bahrein. Ferrari’s Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel hebben elk drie setjes mediums, vier zacht en zes superzacht.

Subtoppers Williams en Red Bull hebben eveneens andere selecties. Williams gaat met Valtteri Bottas en Felipe Massa voor drie setjes medium en zacht, waardoor ze zeven setjes supersofts hebben. Red Bulls Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat gaan allebei voor twee keer medium, vijf keer zacht en zes keer superzacht. De top vier teams hebben dus allemaal een andere selectie, maar binnen de teams zijn de keuzes gelijk.

Verstappen
De Nederlander Max Verstappen heeft geen extra medium-setjes gekozen en gaat dus maar voor één setje van die compound. Hij heeft verder zeven soft-setjes en vijf setjes van de superzachte banden tot zijn beschikking. Zijn selectie wijkt af van die van zijn teamgenoot Carlos Sainz, die voor twee setjes medium, zes soft en vijf supersoft gaat.

Het volledige overzicht van de bandenselecties:

Pirelli Bahrain