*

Pirelli maakt bandenselecties GP China bekend

Daan de Geus

Daan de Geus

6 april 2016 10:02

Pirelli maakt bandenselecties GP China bekend
Racepictures

Pirelli heeft de bandenkeuzes van de coureurs voor de Grand Prix van China bekendgemaakt. Te kiezen viel uit setjes medium, zacht en superzacht.

De voorselectie van Pirelli van de drie te gebruiken compounds voor het raceweekend in China is daarmee identiek aan die voor de twee eerdere Grand Prix-weekends van dit jaar, in Australië en Bahrein.

Opvallend is dat Mercedes-coureurs Nico Rosberg en Lewis Hamilton voor een verschillende verdeling zijn gegaan. Hamilton neemt vergeleken met Rosberg een extra setje mediums mee, terwijl Rosberg een extra setje zacht heeft.

De Mercedes-coureurs hebben wél allebei vijf setjes supersofts, terwijl Ferrari’s Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen zes sets van die compound hebben en verder drie sets van de mediums en vier sets van de zachte banden.

Max Verstappen heeft voor drie setjes van de medium-banden gekozen en doet het verder om-en-om qua soft en supersoft. Zijn teamgenoot Carlos Sainz heeft een setje soft meer en een set medium minder.

Wie er verder nog uitspringen, zijn Felipe Massa en Romain Grosjean. Zij hebben maar om een set van de medium PZero’s gevraagd en zeven setjes van de superzachte Pirelli-banden.

Coureurs zijn overigens verplicht in de race minstens één setje soft of medium te gebruiken. Daarnaast is voor iedere coureur standaard een setje supersofts gereserveerd indien ze Q3 van de kwalificatie halen.

Het volledige overzicht van de bandenselecties:

Pirelli China