*

Pirelli maakt bandenselecties GP Rusland bekend

Daan de Geus

Daan de Geus

21 april 2016 07:34

Pirelli maakt bandenselecties GP Rusland bekend
Racepictures

Pirelli heeft de bandenkeuzes van de coureurs voor de Grand Prix van Rusland bekendgemaakt. Vooral de supersofts zijn in trek voor de race in Sotsji.

Dat blijkt wel uit het feit dat de Red Bull- en Haas-coureurs elk voor tien setjes van deze compound gaan, wat betekent dat ze slechts drie setjes van andere compounds hebben geselecteerd.

Voor Rusland mochten de coureurs, net als voor de races in Australië, Bahrein en China, kiezen uit de medium, zachte en superzachte banden. In de race moet daarbij minstens één setje medium of soft gebruikt worden.

Dat de supersofts desondanks zo in trek zijn, komt omdat de bandenslijtage de laatste jaren laag was in Rusland. De Williams-coureurs gaan zodoende ook voor negen setjes hiervan, de Mercedes-coureurs voor acht.

Max Verstappen en zijn Toro Rosso-teamgenoot Carlos Sainz hebben ook acht setjes van de superzachte compound gekozen en nemen daarnaast één set medium en vier sets van de zachte banden mee.

Het minder competitieve Renault, McLaren, Sauber en Manor hebben conservatievere keuzes gemaakt. Zij hebben allemaal minder supersofts en meer softs geselecteerd.

Opvallend is daarbij ook dat juist Mercedes-uitdager Ferrari ook voor weinig supersofts is gegaan: Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen gaan met zes supersofts, zes setjes zacht en één medium duidelijk voor een andere aanpak.

Het volledige overzicht van de bandenselectie per coureur:

Pirelli Rusland