Bandenleverancier Pirelli heeft vandaag de bandensets vrijgegeven die gebruikt gaan worden tijdens de Grands Prix van Spanje, Monaco, Canada en Azerbeidzjan. 

In een persbericht bracht de Italiaanse bandenleverancier naar buiten welke sets ze meenemen tijdens de bovengenoemde Grands Prix. Tijdens de eerste vijf races van het nieuwe seizoen ligt de bandenkeuze nog vast, omdat de teams anders banden hadden moeten kiezen waarmee ze nog niet gereden hadden, maar vanaf de Grand Prix van Monaco mogen de teams zelf weer een verdeling maken uit de beschikbare compounds.

Bij de Grand Prix van Spanje mogen de teams kiezen uit de soft, medium en harde compound. Zowel in de straten van Monaco als bij de GP van Canada zijn de soft, supersoft en ultrasoft band beschikbaar gesteld door Pirelli. In Baku, Azerbeidzjan mogen de teams met de medium, soft en supersoft band rijden.

Veranderingen
Dit seizoen zijn er een aantal technische wijzigingen doorgevoerd in de Formule 1. Pirelli heeft daarom bredere banden moeten ontwikkelen voor de auto’s van 2017. De nieuwe banden zijn 25 procent breder dan vorig jaar.

Meer over de nieuwe Pirelli-banden voor 2017 lees je in editie 3 van Formule 1. Met daarnaast ook een overzicht van de overige technische veranderingen en alle nieuwe racemonsters bij elkaar. Plus het tweede deel van ons exclusieve interview met Max Verstappen en natuurlijk nog veel meer. Bestel hem hier online