Pirelli heeft overeenstemming bereikt met de elf Formule 1-teams en de FIA over de testdagen waarop de teams hun auto ter beschikking stellen van de bandenfabrikant om de Pirelli’s te testen.

De testauto die Pirelli voorheen gebruikte is zo gedateerd dat hiermee weinig bruikbare informatie kan worden verzameld. Omdat een nieuwe auto niet voorhanden is, heeft Pirelli dus de hulp van de teams nodig om de banden te kunnen testen. Vorig jaar deed het dat al, maar dat leidde tot veel ophef toen de concurrentie ontdekte dat Pirelli met de Mercedes van dat seizoen had getest.

Uiteindelijk liep het met een sisser af, maar duidelijk was dat er betere afspraken nodig waren om de ontwikkeling en veiligheid van de banden te kunnen blijven garanderen zonder een bepaald team voor te trekken. Daarover is voor dit seizoen overeenstemming bereikt. Alle teams staan tijdens de tests gedurende het seizoen een dag af waarop ze zich zullen concentreren op bandentests.

8 april Bahrein: Caterham
9 april Bahrein: Mercedes en Williams
13 mei Barcelona: Sauber en Toro Rosso
14 mei Barcelona: McLaren en Force India
8 juli Silverstone: Ferrari en Lotus
9 juli Silverstone: Red Bull en Marussia

De banden die de teams gebruiken tijdens deze tests worden geleverd door Pirelli en vallen niet onder de 135 sets die alle teams toegewezen hebben gekregen voor het hele seizoen. Voor de slottest in Abu Dhabi, op 25 en 26 november, voorziet Pirelli alle teams van de prototypes van de nieuwe banden voor 2015.