*

Pirelli neemt bandenbesluit voor komende drie races

Ryan Baij

Ryan Baij

25 april 2013 10:58

Pirelli neemt bandenbesluit voor komende drie races
Racepictures

Bandenleverancier Pirelli heeft, na evaluatie van de eerste vier races, de banden voor de Grands Prix van Spanje, Monaco en Canada bekendgemaakt. Het eerstvolgende raceweekend in Spanje wordt er tevens een nieuwe harde band geïntroduceerd.

Voor Spanje heeft Pirelli gekozen voor de medium (witte) en de harde (oranje) band. In Monaco rijden de coureurs met de (gele) zachte band en de (rode) superzachte band. In Canada kiest de bandenleverancier niet voor opeenvolgende banden, maar de superzachte band en de medium.

Paul Hembery, autosportchef van Pirelli, legt de bandenkeuze voor Spanje uit. “Na evaluatie van de eerste vier races hebben we, in overleg met alle teams, besloten om de harde band iets aan te passen. Hierdoor komt de band weer iets dichter bij de band die we in 2012 gebruikten. De teams krijgen nu de gelegenheid om andere, verder uit elkaar liggende, strategieën in de race te doen.”

Twee jaar geleden introduceerde Pirelli in Barcelona ook al een hardere slijtvastere band met een andere rubbersamenstelling.

De teams krijgen net als voorheen zes setjes van de hardste band die in het weekend gebruik wordt. Daarnaast krijgen de teams vijf setjes van de zachtere band, vier sets (groene) intermediates en drie sets (blauwe) regenbanden. Vooralsnog komt er dus geen extra setje dat de teams op vrijdag zouden kunnen gebruiken, al dan niet door rookiecoureurs aan het werk te zetten.