*

Pirelli neemt speciale bandenselectie mee naar Abu Dhabi

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

19 november 2018 17:12

Pirelli neemt speciale bandenselectie mee naar Abu Dhabi
Sutton Images

Pirelli neemt naar de Grand Prix van Abu Dhabi een bijzondere selectie aan banden mee. Met de supersoft, de ultrasoft en hypersoft zijn de banden vrij zacht. Het karakter van de baan is daar de reden van.

Het asfalt van het Yas Marina Circuit behoort tot één van de gladste van de kalender. Het is daardoor relatief vriendelijk voor de banden, waardoor de slijtage laag is en de zachte banden goed gedijen op het circuit. Een éénstopper is volgens Pirelli dan ook de beste strategie. De coureurs kunnen kiezen uit de rode supersoft, de paarse ultrasoft en de roze hypersoft. In de afbeelding hieronder zie je welke banden iedereen tot zijn beschikking heeft voor de race.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Deze banden hebben de coureurs tot hun beschikking tijdens de race. © Pirelli.

Mario Isola, werkzaam voor Pirelli, licht de bandenkeuze toe. “Opnieuw brengen we een selectie banden mee die zachter is dan afgelopen jaren. De hypersoft is pas voor de zesde keer dit jaar geselecteerd, maar deze band is al eerder getest in Abu Dhabi. Het word interessant om te zien hoe de banden zich houden tijdens de race.”

Bandentest
Na de Grand Prix wordt op dinsdag en woensdag alvast getest met de banden voor volgend jaar, om de teams een indruk te geven van het nieuwe rubber. “Natuurlijk gebruiken de teams de wagen van dit jaar, maar deze test geeft alsnog een nuttig voorproefje voor de toekomst”, aldus Isola.