Volgens een woordvoerder van Pirelli maakte het weinig uit dat Max Verstappen afgelopen zondag op nieuwere regenbanden reed dan de rest van het veld. Zijn inhaalrace is volgens Pirelli vooral te danken aan een ‘magische en meesterlijke rit van Max’.

Max Verstappen gaf afgelopen zondag zijn concurrentie het nakijken door zijn opmars van plek 16 naar plek 3 in het laatste kwart van de race. Alhoewel de algemene consensus was dat de Nederlander zijn uitzonderlijke talent had vertoond, was er toch enige twijfel of zijn snelheid niet mede te danken was aan de nieuwere regenbanden waar hij mee reed.

In gesprek met GPUpdate.net verklaart een woordvoerder van Pirelli dat het zeker is dat Verstappen een miniem voordeel had door zijn nieuwere banden, maar dat niet de verklaring is voor zijn snelheid in de slotfase. “Natuurlijk gaven de nieuwere banden hem een klein voordeel. Het is onmogelijk om te berekenen wat dat voordeel was, aangezien de weersomstandigheden zo’n beetje elke ronde veranderden. Soms waren die omstandigheden voordelig en soms waren ze nadelig.”

“Wat ik echter wel kan zeggen, is dat geen enkele regenband ontzettende slijtage vertoonde gedurende de race”, verklaarde de woordvoerder. “We kunnen zijn snelheid simpelweg linken aan een magische en meesterlijke rit van Max.”

Doordat Verstappen als derde over de streep kwam en Sebastian Vettel als vijfde, is de Nederlander nu weer vijf punten ingelopen in de strijd om de vierde plaats in het kampioenschap. Vettel heeft nu slechts een voorsprong van vijf punten, waardoor het nog steeds niet beslist is wie op de vierde plek gaat eindigen. Zowel Vettel als Verstappen zullen gebrand zijn op een goed resultaat in Abu Dhabi.