*

Pirelli past banden voor Silverstone aan

Ryan Baij

Ryan Baij

13 mei 2013 11:32

Pirelli past banden voor Silverstone aan
Racepictures

Pirelli gaat voor de Britse Grand Prix de banden opnieuw aanpassen. Paul Hembery, autosportchef van de bandenleverancier, bevestigt dit na de Grand Prix van Spanje, waar het gros van het veld maar liefst vier pitstops nodig had.

“We streven naar twee of drie pitstops in een race”, vertelt Hembery. “Vier is dus te veel. In Spanje zagen we veel bandenslijtage en daardoor was de strategie heel bepalend. Het komt door de unieke lay-out van het circuit. Dus dit zal de rest van het jaar niet het geval zijn. Alleen in Turkije, in ons eerste jaar als leverancier, gebeurde het ook dat de rijders meer stops maakte dan verwacht.”

Afgelopen weekend in Spanje kwam Pirelli ook al met een nieuwe harde band, die wat meer lijkt op de band van vorig jaar. Toch bleek de band niet zo sterk als verwacht, waardoor veel teams alsnog een keer extra moesten stoppen.

“We hopen voor Silverstone wat veranderingen in de banden te hebben doorgevoerd”, zegt Hembery. “We willen namelijk gewoon doen wat ons gevraagd is. Dus twee of drie stops per race. We willen de bandenproblemen gewoon zo snel mogelijk verhelpen.”

Lees meer over

Hembery Pirelli