*

Pirelli: ‘Tests geven geen waar beeld van niveau teams’

Daan de Geus

Daan de Geus

13 januari 2017 10:50

Pirelli: ‘Tests geven geen waar beeld van niveau teams’
Sutton Images

De wintertests in Barcelona zullen geen accuraat beeld van de performance en onderlinge verhoudingen tussen de teams geven, zo voorspelt bandenleverancier Pirelli.

Volgens Paul Hembery, de motorsportchef van Pirelli, komt dat omdat teams het nodige achter de hand zullen houden tijdens de acht testdagen in Barcelona, omdat ze zich niet in de kaart willen laten kijken. “Er zullen veel mensen zijn die hun daadwerkelijke niveau zullen willen verbergen”, voorspelt hij ten overstaan van Autosport.

“Daarnaast zullen er aan de andere kant misschien ook een aantal zijn die zich zullen afvragen wat ze in hemelsnaam moeten doen, omdat ze maar niet in de buurt kunnen komen van andere teams die zich misschien dus wel drukken”, denkt Hembery.

“We zullen in Barcelona hoe dan ook nog niet weten hoe de teams er voor staan, want niemand wil dan al precies laten zien waartoe hij in staat is”, weet Hembery, die denkt dat ook de seizoensopener in Melbourne op 26 maart niet per se representatief zal zijn: “Want daar gebeuren vaak gekke dingen.”

“Pas bij de races in China en Bahrein zullen we de echte performance van alle auto’s zien”, doelt hij op de tweede en derde race. Voor het seizoen begint, wordt er dus afgetrapt met twee keer vier dagen testen in het Spaanse Barcelona. De eerste test is van 27 februari t/m 2 maart, de tweede van 7 t/m 10 maart.