*

Pirelli tevreden over terugkeer

Redactie

Redactie

28 maart 2011 14:00

Pirelli tevreden over terugkeer
Formule1

Na twintig jaar afwezigheid keerde Pirelli dit weekend terug in de Formule 1. De Italiaanse bandenfabrikant is tevreden over het verloop van de eerste Grand Prix.

Volgens Paul Hembery, de autosportchef van Pirelli, is het weekend soepel verlopen. “We hadden geen problemen en de slijtage was lager dan verwacht”, zegt hij op autohebdo.fr.

Dat Sergio Pérez de race met slechts één pitstop uitreed was ook voor Pirelli een verrassing. “We dachten even dat we een stop hadden gemist”, vertelt Hembery. “Zijn rijstijl en zijn auto waren sleutelfactoren. Toch zou het me verbazen als we deze strategie vaker zien.”

Wel doet het Hembery deugd dat er sprake was van verschillende strategieën. “Zoals verwacht kozen de meeste coureurs voor twee stops. Maar er was ook variatie. Teams hebben dus de kans om de race creatief in te delen.”

Pirelli kreeg wel enige kritiek te verduren over de markeringen op de banden. “De gele logo’s waren volgens mij duidelijk te zien”, pareert Hembery tegenover auto motor und sport. “Het zilver was inderdaad wat lastiger te zien. Maar als dat ons grootste probleem is, kunnen we tevreden zijn.”

Lees meer over

Banden Hembery Pirelli