Het huidige contract met bandenleverancier Pirelli loopt eind 2013 af. De Italiaanse fabrikant wil echter graag langer actief blijven in de Formule 1.

“We hebben de Formule 1 altijd beschouwd als langetermijnproject”, zegt Pirelli-chef Paul Hembery tegen Autosport. “Als de sport wil dat we blijft en we de directie kunnen overtuigen verder te gaan, in het huidige economische klimaat, dan is het onze intentie om te blijven.”

De huidige eurocrisis hoeft geen nekslag te zijn voor Pirelli volgens Hembery. “Pirelli is een multinational”, zegt hij. “We zitten over de hele wereld verspreid en zijn afhankelijk van alle markten, niet alleen Europa. De Formule 1 is een uniek platform, met bereik in groeimarkten die van groot belang zijn voor ons.”

Hembery hoopt wel dat de coureurs weer centraal komen te staan en niet de banden. “Ons is gevraagd banden te leveren die zouden bijdragen aan de amusementswaarde van de sport”, verklaart hij. “Maar het is niet onze bedoeling om het gesprek van de dag te zijn. We willen allemaal dat de coureurs de sterren van de show zijn.”