Pirelli vindt het goed dat de teams praten over het invoeren van een testsessie gedurende het seizoen, maar acht dat het meest zinvol als het wordt gedaan op een Grand Prix-circuit.

 

De teams onderhandelen momenteel over de mogelijkheid om tijdens het seizoen te testen. Het huidige plan, dat de FOTA op de Nürburgring heeft besproken, is een driedaagse sessie te organiseren voor aanvang van het Europese deel van het seizoen in 2012.

De locatie is nog niet vastgesteld, omdat de teams de definitieve kalender willen afwachten. Een mogelijkheid is om de test te laten plaatsvinden op een circuit waar geen Grand Prix wordt verreden, zoals Mugello.

Pirelli is voorstander van testen tijdens het seizoen, maar pleit ervoor dit op een Grand Prix-circuit te doen. In dat geval heeft de bandenfabrikant namelijk meer aan de data die tijdens de test wordt verzameld.  

 “Voor ons is het ideaal om net als bij de talententest in Abu Dhabi langer op een circuit te blijven”, verklaart Pirelli-chef Paul Hembery tegenover Autosport. “Dan kunnen we de data uit de race vergelijken met eventuele aanpassingen. Op welk circuit het gebeurt, maakt ons verder niet uit.”