Voormalig Formule 1-coureur Emanuele Pirro zal de functie van racesteward in Sepang voor de tweede keer op zich nemen.

De 49-jarige Italiaan was eerder al racesteward tijdens de laatste race van 2010, in Abu Dhabi. Pirro neemt nu het stokje over van Johnny Herbert, die tijdens de seizoensopener in Australië als racesteward fungeerde.

Pirro was zelf van 1989 tot en met 1991 actief in de Formule 1. Hij maakte zijn debuut halverwege 1989 voor het team van Benetton tijdens de Grote Prijs van Frankrijk. Pirro reed de laatste tien wedstrijden van het jaar voor de renstal en sleepte twee WK-punten in de wacht, waarna hij in 1990 onderdak vond bij Scuderia Italia.

Pirro kwam vervolgens gedurende twee seizoenen uit voor deze kleine achterhoede renstal. In 1990 wist hij geen punten binnen te halen voor de Italiaanse formatie, maar in ’91 pakte hij een punt door tijdens de Grand Prix van Monaco een zesde plaats te claimen. Na 1991 zat het er wat de Formule 1 betreft op voor Pirro, waardoor het voor hem bij een totaal van 37 wedstrijden en drie WK-punten bleef.

De in Rome geboren coureur zocht zijn heil daarna in de toerwagen- en langeafstandracerij, waaronder de 24 Uur van Le Mans, een race die hij tot op heden vijf keer wist te winnen.