Het plan om kwalificaties volgend seizoen bij drie races te vervangen door kwalificatieraces, heeft niet de benodigde unanieme steun gekregen van de teams. Het plan is daarmee voorlopig van tafel.

Er waren plannen om de kwalificaties volgend seizoen als experiment te vervangen door kwalificatieraces. Dat zou dan gebeuren met een omgekeerde grid, waarbij de startvolgorde bepaald zou worden op de stand in het kampioenschap. Meerdere coureurs keerden zich fel tegen de plannen en volgens Racefans.net zijn de teams ook niet eensgezind, waardoor het plan nu van tafel is.

In de plannen stond dat de kwalificaties bij de Grands Prix van Frankrijk, België en Rusland vervangen zouden worden door kwalificatieraces. De races werden gekozen op basis van datum, de geschiktheid van het circuit en het aantal inhaalacties dat heeft plaatsgevonden in de afgelopen seizoenen. Volgens RaceFans.net was Ferrari tegen een kwalificatierace tijdens haar thuisrace in Italië.

Het voorstel kan echter nog doorgang vinden mocht er vóór maart 2020 alsnog een akkoord komen. Gisteren was de laatste bijeenkomst van de FIA en de teams over de regels voor 2021. De deadline voor de vaststelling van de regels is 31 oktober.

Lees ook: Teams vrezen toename crashes en kosten met kwalificatieraces: ‘Wie gaat dat betalen?’