Giedo van der Garde heeft het eerste GP2-weekend in Turkije in stijl afgesloten, door in de sprintrace als tweede te finishen.

De Nederlander deed opnieuw van zich spreken met fraaie inhaalmanoeuvres en een uitstekende racesnelheid. Alleen die banden, daar moet nog aan gewerkt worden.

“Leuk wedstrijdje”, lachte Van der Garde na afloop. “Opnieuw een goede start, een paar mooie inhaalacties en een podiumplaats. Daar ben ik wel tevreden mee. Als we nu voor Barcelona wat kunnen verbeteren aan onze kwalificatiesnelheid en de bandenslijtage, ben ik helemaal blij. Tegen het einde van de race waren de banden echt compleet weg en was het alsof ik in de regen reed. We gaan dan ook voor de race in Barcelona kijken wat we hieraan kunnen verbeteren.”

Toch kijkt de Nederlander terug op een goed weekend. “We waren misschien niet de allersnelste, maar we hebben ons wel flink in de kijker gereden. En dat moet ook. Niemand heeft er wat aan als je kleurloos gaat rondrijden. Het team heeft ook uitstekend werk verricht en we kijken dan ook nu al uit naar het weekend in Barcelona.”