Mercedes-coureur Lewis Hamilton pakte de pole met een kwart seconde voorsprong, maar rekent toch op een spannende race in het Australische Melbourne.

Dat komt omdat Hamilton het niet cadeau kreeg. Aan het eind van Q3 was het, terwijl hijzelf nog onderweg was, eerst teamgenoot Valtteri Bottas die net onder Hamiltons tot dan toe snelste tijd dook. Hamilton zette dat kort daarop recht met zijn eigen vliegende ronde, maar toen kwam Sebastian Vettel er nog aan. De Ferrari-coureur was sneller dan Bottas, maar bleef op 0.268 van Hamilton steken.

“Het is tot nog toe een fantastisch weekend”, geniet Hamilton van hoe het gaat, waarna hij de loftrompet steekt over zijn team: “Ik ben enorm trots op hoe ze zijn omgegaan met de grote regelverandering en enorme uitdaging die daarbij komt kijken. Ze hebben heel hard gewerkt om onze auto zó goed te maken”, spreekt hij woorden van dank.

“Het is geweldig het team en alle jongens samen met Valtteri – die het geweldig deed – te mogen vertegenwoordigen”, vervolgt Hamilton, die het seizoen en zijn titelcampagne uiteraard zo sterk mogelijk wil beginnen. Dat wordt niet makkelijk, voorspelt hij. “Het is wel duidelijk dat de verschillen klein zijn. Het wordt denk ik een spannende race.”

Vooraf kon de duim omhoog bij Bottas. Na afloop noemde hij zijn derde tijd ‘niet ideaal’.

Bottas
Hamiltons nieuwe teamgenoot Valtteri Bottas wil in die race ‘zoveel mogelijk punten’ scoren. Vanaf de derde plek lijkt een goede score mogelijk, al is hij niet super blij met die startplaats: “Derde is namelijk niet ideaal en ik ben over het algemeen ook niet gelukkig met dit resultaat.”

“Ik heb geen perfecte ronde gereden, maar het gaat natuurlijk pas in de race echt om het resultaat. Onze starts zijn goed gebleken dus hopelijk is dat zondag ook zo en is onze race pace net zo sterk als in de vrije trainingen”, aldus Bottas.