In één woord: geweldig. Danny Hein heeft genoten van zijn trip naar de Grand Prix van Abu Dhabi. Het was zijn eerste Grand Prix-bezoek. Hij mocht ernaartoe als winnaar van de prijsvraag in onze speciale Ziggo-uitgave die in juni verscheen na Max Verstappens overwinning in Spanje.

Samen met zijn vader vertoefde de 38-jarige Danny een kleine week in de Verenigde Arabische Emiraten. Hij verbleef via reisorganisatie Ticket+Travel in een hotel in Dubai en ging elke dag heen en weer naar Abu Dhabi. Ze waren samen met een stuk of dertig Nederlandse Formule 1-liefhebbers. “Dat was sowieso leuk. Je spreekt elkaar op de tribune en in het hotel, hartstikke gezellig.”

Eerste keer vliegen en dan met de A380

Eerste keer vliegen en dan met de A380

Het begon voor Danny en zijn vader al met de vlucht. Ze vlogen met de luchtvaartmaatschappij Emirates naar Dubai. En dat gebeurt met een Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. “Ik had nog nooit gevlogen en dan meteen met een A380. Ach ja, als je het dan toch doet, dan maar meteen goed!”, blikt Danny terug op zijn trip.

Danny en zijn vader hebben geen training gemist. “We zaten op de west-tribune, bij bocht 8. Een mooie plek, kon eigenlijk niet beter. Lekker in de schaduw, want het was natuurlijk best warm in de zon. Bocht 8 is de chicane aan het einde van het eerste lange rechte stuk. Daar zaten we bovenop de actie in de race, omdat daar de meeste inhaalpogingen plaatsvonden.”

Genieten van de pitwalk

Genieten van de pitwalk

Mooie race
Dan ben je als Nederlander natuurlijk dat Max Verstappen het goed gaat doen, en dan zie je hem in de eerste ronde achteraan het veld voorbijkomen. “Het was niet echt een verrassing, want we hadden zicht op een beeldscherm en hadden dus al gezien dat het voor Max bij de start niet helemaal goed was gegaan. In eerste instantie was dat natuurlijk balen, maar mede daardoor hebben we natuurlijk wel een mooie race gezien met de manier waarop Max zich weer terug naar de kop van het veld knokte. Een vierde plaats is natuurlijk niet slecht, al had er misschien nog wel meer in gezeten voor Max. Maar wat mij betreft heeft hij het na Brazilië nu ook op het droge laten zien hoe goed hij is.”

Mooie plekken, bovenop de actie

Mooie plekken, bovenop de actie

Het spelletje dat Hamilton speelde hadden ze wel door op de tribune, zegt Danny. “Dat was ons wel duidelijk en we hadden er ook wel begrip voor. Lewis kon het toch proberen, hij vocht voor zijn kansen.”

Wat Danny (38) betreft smaakt deze trip naar meer. “Ik ga regelmatig naar motorraces zoals de Superbikes of de MotoGP, dit was de eerste keer dat ik bij een Grand Prix was. Maar zeker niet de laatste keer. Alleen zal dat wel niet zover weg zijn. België bijvoorbeeld, alleen is het daar natuurlijk superdruk want daar wil iedereen in Nederland naartoe.”