Hoewel de vrijdag in Austin ook voor het team van Marussia lastig begon, kunnen coureurs Timo Glock en Charles Pic na afloop van de eerste trainingen toch terugkijken op een prima eerste dag.

“De baan was ontzettend vies aan het begin van de eerste training en we moesten echt wachten totdat hij beter werd”, vertelt Glock, die inziet dat niet alleen Marussia met dit probleem te maken had: “Toen er eenmaal op de baan te rijden viel, was het namelijk ook gelijk erg druk en dat maakte het op temperatuur houden van de banden ook weer een hels karwei.”

“VT2 was vervolgens best wel verwarrend voor ons, want de auto gedroeg zich in het begin nog nukkig”, vervolgt Glock, voor wie het aan het eind van de dag toch nog goed kwam: “Het was ons toen inmiddels gelukt een betere balans te vinden, waardoor ik meer vertrouwen in de auto had. Er is ondanks dat nog genoeg te doen voor morgen, maar ik ben tevreden met hoe we de dag hebben afgesloten.”

Pic heeft een soortgelijk verhaal te vertellen: “Het circuit was erg glibberig in het begin, maar het is fijn dat het ons in VT1 desondanks is gelukt voor de Caterhams te eindigen. In VT2 hebben we vervolgens wat tests gedaan met de verschillende bandencompounds en wisselende brandstofniveaus. Waar we precies staan, zullen we morgen pas zien, maar ik ben best blij met hoe het vandaag ging.”