Daniel Ricciardo is zijn eerste dag als HRT-coureur goed doorgekomen. De Australiër bleef ondanks de moeilijke omstandigheden uit de problemen en was ’s middags zelfs sneller dan zijn teamgenoot.

In de ochtend was Vitantonio Liuzzi hem nog net te snel af, maar na de lunch was het Ricciardo die de Italiaan voorbleef, al moet daarbij wel gezegd worden dat Liuzzi slechts zes ronden aflegde tegenover de tien van Ricciardo.

Voor Ricciardo zelf ging het vandaag echter niet om het rijden van snelle tijden, zo benadrukt hij: “Ik ben blij dat ik de auto wat beter heb leren kennen, ook al is het nog wel een kwestie van wennen en zoeken naar de beste manier om ermee om te gaan.”

“Het was wel een beetje jammer dat het weer niet meewerkte en ik daardoor niet zoveel ronden heb kunnen rijden, maar ik ben blij dat het allemaal goed is gegaan en mijn eerste dag zo voorspoedig is verlopen.”

“Hopelijk is het morgen beter weer en kan ik dan wat meer rijden, zodat we ons goed kunnen voorbereiden op de kwalificatie.”

Teambaas Colin Kolles is tevreden over de verrichtingen van zijn nieuwe coureur. “Daniel heeft het goed gedaan en geen fouten gemaakt. Hij heeft het tempo gewoon ronde na ronde opgevoerd, hetgeen ik erg professioneel vind.”

Teamgenoot Liuzzi rept tenslotte over een ‘moeilijke dag’. “’s Ochtends ging het nog wel, maar in de middag hebben we niet veel kunnen rijden. Doordat het weer om de tien minuten veranderde, konden we niet alles testen wat we van plan waren. Gelukkig wordt het morgen echter drogen en vanaf dat moment begint de Grote Prijs van Engeland dan ook pas echt voor ons.”