Lotus blikt met een tevreden gevoel terug op de thuisrace in Maleisië. Hoewel slechts één van de twee auto’s het einde haalde, put men vertrouwen uit het tempo dat men aan de dag kon leggen.

Heikki Kovalainen wist op het Sepang International Circuit beslag te leggen op de vijftiende plaats, hetgeen volgens hem genoeg reden is om positief terug te denken aan het weekend in Maleisië: “Het was al met al een goede race”, luidt zijn conclusie.

“Beide bandencompounds werkten naar behoren en de strategie was eveneens prima, terwijl we bovendien helemaal geen problemen hebben gehad”, weidt de Fin uit. “Ik denk verder dat we gelukkig kunnen zijn met het feit dat we hier weer eenzelfde tempo aan de dag konden leggen als tijdens de wintertests, dus het is nu zaak om door te pakken en hierop voort te borduren.”

Teamgenoot Jarno Trulli is ook content met de competitiviteit van de Lotus T128, ook al moest hij ongeveer halverwege de race opgeven: “Dat was jammer”, zegt de Italiaan dan ook. “Het zag er allemaal wel prima uit, maar een koppelingsprobleem gooide roet in het eten.”

Technisch directeur Mike Gascoyne blikt eveneens terug op een hoopgevend weekend. “Dit was onze sterkste prestatie tot op heden”, meent hij.

“We konden een goed tempo overleggen en slaagden er zelfs bijna in voor één van de Toro Rosso’s te eindigen, wat wel laat zien hoeveel vooruitgang we geboekt hebben. Het is een fijn gevoel om weer echt met de rest van de jongens te kunnen racen.”