Bij Sauber heeft men een productieve donderdag achter de rug. Het Zwitserse team werkte probleemloos het programma af, maar weet ook dat er nog ruimte is voor verbetering.

Nico Hülkenberg sloot de eerste dag in Monaco af op een dertiende plaats en spreekt na afloop van twee goede sessies: “We hebben zonder problemen kunnen werken vandaag. Met name de balans hebben we gedurende de tweede vrije training kunnen verbeteren. We hebben veel data verzameld en we weten dat er nog ruimte is voor verbetering.”

Esteban Gutiérrez

Voor teamgenoot Esteban Gutiérrez was het de eerste keer dat hij met een Formule 1-auto door de straten van het prinsdom reed. Dat deed hij dan ook met plezier. “Ik heb met plezier de limiet opgezocht en zal dat gedurende het weekend ook zeker blijven doen”, aldus de Mexicaan. “Het is echter een hobbelig en smal circuit en dat maakte het in het begin toch wel spannend.”

“Ik vond het moeilijk om de auto te ‘lezen'”, gaat Gutiérrez verder. Dit hebben we in de tweede vrije training verbeterd. Het gaat naar de kop is echter nog wel erg groot en we moeten voor de kwalificatie dan ook zeker op zoek naar meer snelheid.”

Tom McCullough

Tom McCullough, bij Sauber verantwoordelijk voor alles wat er op de baan gebeurd, onderstreept de positieve gevoelens die het team overhoudt aan de dag: “Het is goed om te zien dat Esteban de baan zich zo snel eigen maakte. We verbeterde de auto aanmerkelijk gedurende de dag en de meegebrachte updates lijken hun effect niet te missen.”