Bij Manor blikt men tevreden terug op de eerste trainingsdag in Barcelona. Beide auto’s bleven uit de problemen.

“Het was heel fijn om weer terug te zijn in de auto”, steekt Will Stevens na afloop van wal. “De afgelopen drie weken leken namelijk een eeuwigheid te duren. Ik denk dat we een prima eerste dag achter de rug hebben. We hebben ons aan de planning van vandaag weten te houden en het is fijn dat we weer op wat bekender terrein opereren. Op dit circuit hebben we net dat beetje meer ervaring dan op al die circuits van over de plas.”

“Ik denk dat er nog meer uit de wagen te halen valt, maar op dit moment mogen we tevreden zijn met wat we vandaag hebben gedaan.”

Ook teamgenoot Roberto Merhi heeft zich prima vermaakt op het Circuit de Catalunya. Niet in de laatste plaats omdat de Grote Prijs van Spanje zijn thuisrace is: “Het is een heel speciaal gevoel om voor je thuispubliek de baan op te sturen.”

Dat hij daarbij andermaal niet in staat bleek om Will Stevens bij te houden, lijkt hem niet te deren: “Ik ben redelijk tevreden met vandaag. Er dienden zich geen problemen aan en dat heeft me geholpen direct te zoeken naar en goede afstelling. ’s Ochtends heb ik me voornamelijk gericht op vergaren van informatie over de aerodynamische updates, waarna ik in de middag vertrouwd kon raken met de zachte banden voor dit weekend.”

De updates waar Merhi het over had, mogen wat betreft teambaas John Booth eigenlijk geen naam hebben. Althans, niet in vergelijking met waar de grote teams mee op de proppen komen: “Het is een bescheiden update, maar elke stap in de ontwikkeling van de auto is een grote voor ons.”