Bij Sauber is men content met het feit dat ze hun programma’s volledig af hebben weten te werken, maar met name Adrian Sutil is nog zeker niet tevreden met een ‘moeilijke auto’.

Esteban Gutiérrez bezette op vrijdag twee keer de vijftiende plaats, terwijl Adrian Sutil tot twee keer tot de dertiende stek voor zijn rekening nam. Eerstgenoemde is tevreden met het werk dat is verricht.

“Ik denk dat het een hele positieve dag is geweest voor ons”, aldus Gutiérrez. “We hebben geen problemen gehad en we hebben twee keer het volledige programma weten af te werken. Ik denk dat we zo vroeg in het weekend al een duidelijke stap voorwaarts hebben gemaakt ten opzicht van het weekend in Australië. De balans van de auto is namelijk veel beter bij het aanremmen van de bochten.”

Adrian Sutil
De Duitse teamgenoot van Gutiérrez kan zich vinden in de woorden van zijn stalgenoot: “We hebben ons inderdaad weten te verbeteren. Dat geeft aan dat we de auto in de juiste richting aan het doorontwikkelen zijn. Dat wil echter nog niet zeggen dat de auto makkelijk te besturen is, want dat is geenszins het geval. We hebben nog steeds heel veel werk te doen. We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog lang niet.”