Marussia-coureur Timo Glock maakte vandaag ‘een normale vrijdag’ door, maar teamgenoot Charles Pic had daarentegen een dag – en dan vooral een middag – met de nodige problemen.

Dat laat zich ook zien aan de resultaten, want hoewel Pic in de eerste training nog sneller onderweg was dan Glock, daar eindige hij in VT2 op ruime achterstand van Glock als laatste.

“Dit was geen gemakkelijke dag”, vertelt de Fransman na afloop dan ook. “Hoewel het in de eerste training prima liep, vond ik in de tweede sessie een aantal kleine problemen op mijn pad die ervoor zorgden dat we aan mijn kant van de garage niet lekker door konden werken.”

“We hebben dus zeker nog het één en ander te doen voordat we klaar zijn voor de dag van morgen, maar wat aan de andere kant wel positief is, is dat ons tempo in de lange runs prima was.”

Ook Glock noemt de competitiviteit tijdens het rijden van langere afstanden als een positief punt: “Op dat gebied deden we het goed, hetgeen met oog op zondag uiteraard belangrijk is”, weet hij.

“De banden hielden zich verder ook prima”, vervolgt Glock, die in tegenstelling tot Pic juist een betere tweede dan eerste training doormaakte en zijn dag verder samenvat als een ‘doorsnee vrijdag’.