Romain Grosjean spinde in de tweede kwalificatie en Kimi Räikkönen had problemen met zijn KERS-systeem. Nee, een gemakkelijke kwalificatie had Lotus in eigen huis niet.

Grosjean bereikte wel nog de laatste kwalificatie, maar kon daarin niet meer starten. “Erg frustrerend en ik ben erg teleurgesteld voor het team. We hadden een goede auto, maar soms maak je fouten”, stelde de Fransman. “Mijn ronde was niet veel anders als de vorige, maar wel anders genoeg om te spinnen. Toen was ik gestrand.”

“Het was erg glad. We verdienden meer, maar gaan morgen ons best doen om plaatsen goed te maken om veel punten te scoren. Het wordt een lange race en je startpositie doet er weinig toe als de omstandigheden telkens veranderen. Een voordeel dat ik in de laatste kwalificatie geen ronde reed, is dat ik morgen op een vers setje intermediates kan starten.”

Räikkönen maakte zelf geen fout, en kwalificeerde zich in Silverstone als zesde. “We maakten de fout om de laatste sessie op regenbanden te starten. Ik kon dus maar een ronde op intermediates rijden. Anders waren we sneller geweest. Ook hadden we een KERS-probleem, die we tijdens de pauze probeerden te verhelpen.”

“We staan zesde. Dat is geen ramp, maar beter kon het wel. Het weer maakt het voor iedereen lastig. Gemakkelijk is het niet, zeker met de spray. Tijdens de race wordt dit nog veel lastiger omdat iedereen op hetzelfde stukje asfalt wil racen. Voor de fans is dat in ieder geval leuk om te zien, ook als het rotweer is.”