Oud-wereldkampioen en Renault-adviseur Alain Prost wil graag dat teams en coureurs volledige vrijheid krijgen bij de bandenkeuze voor een Grand Prix.

De Fransman vindt dat de huidige bandenreglementen aangepast moeten worden, zodat de coureurs hun eigen bandensets voor een Grand Prixweekend kunnen samenstellen. Nu neemt bandenleverancier Pirelli nog drie compounds mee naar elke race, waar de teams aan gebonden zijn.

De viervoudig wereldkampioen deelt met zijn ideeën met het Duitse Auto Motor und Sport. “Ik zou de teams zelfs verschillende banden in één set laten gebruiken”, zegt Prost. “Dus bijvoorbeeld links een zachte band en rechts een harde, of vice versa.”

Prost wil ook de regel schrappen die stelt dat een coureur twee verschillende compounds moet gebruiken. “Als coureurs alleen een harde band willen gebruiken zonder daarvoor te moeten stoppen, laat ze dat dan doen. Of misschien is iemand anders sneller als hij twee keer stopt en alleen de zachte band gebruikt?”

Volgens de Renault-adviseur wordt bij de bandenkeuze zo weer het gevoel van de coureur leidend. Het zou bovendien zorgen voor verassingen tijdens de race, verwacht Prost.