Alain Prost denkt dat Renault Fernando Alonso in 2018 geen winnende auto kan bieden. De tweevoudig wereldkampioen wil weer races winnen, maar de adviseur denkt niet dat hij dat bij het Franse fabrieksteam kan doen.

Door de tegenvallende resultaten van McLaren en de aanhoudende motorproblemen van Honda weet Fernando Alonso niet of hij volgend jaar ook nog voor het Britse team rijdt. De Spanjaard houdt zijn opties open en dat zorgt al vroeg in het seizoen voor veel getrouwtrek rondom zijn persoon. Renault zou een optie zijn, maar adviseur Alain Prost denk niet dat de coureur bij zijn team aan het juiste adres is.

“Ik denk niet dat we hem een auto kunnen bieden waarmee hij volgend jaar – of zelfs over twee jaar – wereldkampioen kan worden”, zegt Prost tegen Sky Sports News. “We moeten realistisch zijn. Ik zit al bijna veertig jaar in het vak en ik weet hoe moeilijk het wordt.”

Prost vindt dat Renault geen valse beloftes mag maken, alleen om een coureur als Alonso naar het team te lokken. “Daar moeten we mee oppassen”, zegt hij. “We willen graag vooruitgang boeken, maar we moeten geen stomme doelen stellen alleen om te zorgen dat Alonso bij ons komt rijden.”