Renault zou interesse hebben in Fernando Alonso, die gefrustreerd is over de gang van zaken bij zijn huidige team McLaren, maar ook Renault kan Alonso geen titels beloven.

Niet op korte termijn, althans, zo maakt Renault-teambaas Cyril Abiteboul Autosport.com duidelijk: “Ik denk niet dat we volgend seizoen al meedoen om het kampioenschap.”

“We hebben dus een coureur nodig die er toe bereid is te wachten tot de tijd echt zover is dat we mee kunnen doen om de titel, en die ons vervolgens echt kan bijstaan in de titelstrijd áls het zover is.”

Abiteboul reageert verder niet direct op de geruchten dat Renault Alonso zou willen, maar erkent wel dat hij goede herinneringen bewaart aan Alonso’s vorige periodes bij Renault.

Alonso reed eerder van 2003 tot en met 2006 voor het Franse team en werd in 2005 en 2006 wereldkampioen. In 2008 en 2009 reed hij ook voor Renault, na een jaar tussendoor met McLaren.

Wat Abiteboul echter ook benadrukt, is dat hij niet in het verleden leeft. Het gaat hem er, zoals hij dat noemt, dus niet om ‘een tijdelijke coup’ te plegen door Alonso naar het team te lokken.

“De omstandigheden zijn nu anders dan toen”, doelt hij op Alonso’s eerdere Renault-periodes. “Ik denk dat we pas over een jaar of twee in staat zijn ons in de strijd met de topteams te mengen.”

Alonso, die er geen geheim van maakt dat meedoen om twaalfde, tiende of zesde plekken met McLaren niet genoeg voor hem is en hij weer wil winnen, zou dus ook met Renault geduld moeten hebben.

Alonso’s zege in de Grand Prix van Japan van 2008 was de laatste voor Renault als constructeur. Van 2010 t/m 2015 was het alleen motorleverancier, maar in 2016 keerde het terug als fabrieksteam.