*

Punten voor Palmer op P6: ‘Ik ben uiteraard heel blij’

Daan de Geus

Daan de Geus

17 september 2017 19:12

Punten voor Palmer op P6: ‘Ik ben uiteraard heel blij’
Sutton Images

Jolyon Palmer heeft zijn eerste punten van 2017 binnen. De Renault-coureur scoorde met een zesde plek in Singapore.

Belangrijke punten ook, want Renault is daardoor bij de constructeurs voorbijgegaan aan het team van Haas en van de achtste naar de zevende plek gestegen.

Belangrijker zijn de punten misschien echter voor Palmer zelf. De Brit vecht immers voor zijn toekomst in de Formule 1, nadat Renault eerder deze week bekendmaakte niet met hem verder te gaan in 2018 – terwijl zelfs over zijn deelname tijdens de rest van het jaar gespeculeerd wordt.

“Het was een geweldige race, ik ben uiteraard heel blij. Ik heb nu eindelijk mijn eerste punten van het jaar”, reageert Palmer in een video op Renaults twitterpagina.

Het was geen makkelijke race, zegt Palmer, met de regen vooraf en bij de start en de daardoor natte openingsfase. “Ik denk echter dat we de juiste keuze maakten door voor de regenbanden te gaan. De pace was sterk in het begin.”

“Er gebeurde zoveel, met meerdere safety cars, een race die de volle twee uur duurde en zoveel verschillende strategieën, dat ik het niet allemaal meer weet!”

“Na het begin, toen we voor slicks gingen terwijl het nog heel glad was, was het echter erg verraderlijk. Stoffel Vandoorne probeerde me nog in te halen, maar ik hield hem net af. Daarna was het pushen geblazen. Ik bouwde een gat op, maar dat werd helaas teniet gedaan door de safety car. Niet ideaal, maar toen de race weer verder ging, kon ik gelukkig weer een gat opbouwen.”

“We hadden wat pech dat Carlos Sainz door de safety car aan ons voorbij ging, maar profiteerden anderzijds ook van het uitvallen van anderen. Wij hadden echter ook wel eens wat geluk verdiend.”

“Ik ben dus blij. De strategie was goed en de auto deed het lekker. Ik ga dit vanavond lekker vieren met de jongens van het team”, aldus Palmer.

Lees meer over

Palmer Renault