*

Verstappen pakt spectaculaire zege in strategisch bandenspel op Silverstone

Laurens Stade

Laurens Stade

9 augustus 2020 16:34

Verstappen pakt spectaculaire zege in strategisch bandenspel op Silverstone
Motorsport Images

Max Verstappen heeft op spectaculaire wijze de 70th Anniversary Grand Prix op zijn naam geschreven. De Nederlander profiteerde optimaal van de keuze om op de harde band te starten en wist de Mercedessen, die moeite hadden op de harde banden, strategisch te verschalken in het potje bandenpoker op het hete Silverstone.

Direct bij de start verschalkt Verstappen Hülkenberg voor de derde plaats, maar weet in tegenstelling tot vorige week in de buurt van de Mercedessen te blijven. De strategische zet om op de harde band te starten betaalt zich uit als eerst Bottas en een ronde later Hamilton hun pitstops maken, terwijl de Nederlander door kan rijden. De harde banden hebben het bij Mercedes zwaar te verduren en Verstappen komt na zijn pitstop achter Bottas terecht, maar wel vóór Hamilton. De Nederlander heeft op de mediums maar zeven bochten nodig om de leiding te herpakken.

De achterbanden hadden het zwaar op het hete Silverstone. Foto: Motorsport Images

Bij het zien dat Mercedes een tweede stop maakt besluit ook Red Bull om Verstappen naar binnen te halen. Hij wisselt de mediums in voor de harde band en blijft vóór Bottas, die nog een setje van de harde band gebruikt. Hamilton rijdt zijn stints op de harde band zo lang mogelijk uit en gaat met tien ronden te gaan naar een nieuw setje van de harde band, waardoor hij terugvalt tot de vierde plek, achter Leclerc. De Monegask kan de oprukkende zesvoudig wereldkampioen echter niet achter zich houden en eindigt op de vierde plek, terwijl Hamilton ook nog de tweede plek van Bottas afpakt.

Achter Leclerc is het Albon die de Racing Points verschalkt voor de vijfde plek. Hülkenberg is uiteindelijk de enige coureur die zich aan de zachte band waagt. De Duitser rijdt vijfde wanneer hij een pitstop maakt en naar de zevende plak terugvalt in een poging om de snelste rondetijd te pakken, maar slaagt daar niet in en eindigt achter teamgenoot Stroll.

Voor Vettel verloopt de race dramatisch en dat begint al bij de start. De Duitser valt vanaf de elfde plek helemaal terug naar achteren na een spin in de eerste bocht, waarbij hij bijna Sainz uitschakelt. Hij rijdt daarna wel door maar uit zijn onvrede op de boordradio en eindigt op de twaalfde plek.

(Volledige uitslag onder de foto)

Foto: Motorsport Images

Resultaten GP 70th Anniversary 2020 – Race

1Formule1
1:19:41.993
25
2Formule1
+ 11.326
19
3Formule1
4Formule1
+ 29.289
12
5Formule1
6Formule1
8Formule1
+ 1:04.773
4
9Formule1
+ 1:05.544
2
10Formule1
+ 1:09.669
1
11Formule1
12Formule1
13Formule1
14Formule1
16Formule1
+ 1 ronde
18Formule1
19Formule1
20Formule1
+ 9 ronden
Ga naar alle GP 70th Anniversary 2020 uitslagen

Gerelateerd