Lewis Hamilton heeft bij de enerverende Grand Prix van de Eifel zijn 91ste zege gepakt en evenaart daarmee zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. Max Verstappen moest genoegen nemen met de tweede plaats, al werd hij wel deels geholpen door de uitvalbeurt van Valtteri Bottas. Daniel Ricciardo mocht als derde mee naar het podium en dus zal teambaas Cyril Abiteboul aan een tatoeage moeten geloven.

Het ging er hard aan toe bij de start tussen Hamilton en Bottas. De Brit leek de betere start te hebben en dook binnendoor, maar Bottas wist de aanval uiteindelijk met wat ellebogenwerk af te slaan. Verstappen kon de Mercedessen wel in het kielzog blijven en sloot weer aan toen Bottas zich flink verremde in bocht 1. Hamilton nam daardoor de leiding in handen en profiteerde net als Verstappen van een virtual safetycar.

Het ging al na zeventien ronden echter fout voor Bottas, die motorproblemen meldde op de boordradio. De Fin viel hard terug en werd uiteindelijk opgeroepen om naar de pits te gaan en viel uit. De safetycar na de uitvalbeurt van Lando Norris in de slotfase zorgde nog voor de nodige spanning. Op koude banden kon Hamilton echter alsnog wegrijden van Verstappen, die opnieuw met de tweede plaats genoegen moest nemen. Hij pakte wel nog het extra puntje voor de snelste raceronde.

Achter de gebruikelijke top drie werd er hevig gevochten om de vierde plaats tussen Charles Leclerc en Daniel Ricciardo. De Australiër probeerde het rondenlang bij de Monegask in een vermakelijke strijd maar kon pas na negen ronden eindelijk voorbijgaan. Ricciardo wist uiteindelijk de snelle Sergio Pérez achter zich te houden en dus mocht hij voor het eerst met Renault naar het podium. Teambaas Cyril Abiteboul zal dus, zoals afgesproken in een weddenschapje, een tatoeage moeten laten zetten.

(Tekst loopt verder onder foto)

Foto: Motorsport Images

Incidenten
Verder naar achteren kreeg George Russell in de beruchte bocht 1 een tik van Kimi Räikkönen, die zijn 323ste racestart maakte en daarmee recordhouder is, die aan de binnenkant dook. De Brit vloog de lucht in en probeerde verder te gaan, maar een lekke band en schade aan de Williams zorgden ervoor dat hij zijn auto aan de kant moest zetten. De Fin kreeg uiteindelijk een tijdstraf van tien seconden.

Dat was echter niet het enige incident van de race: Alexander Albon haalde Daniil Kvyat in vóór de laatste bocht maar sneed al snel terug waarbij de voorvleugel van de Alpha Tauri losraakte. De race van de Britse Thai eindigde uiteindelijk in een uitvalbeurt. Thuisrijder Vettel kende ook geen vlekkeloze race: de Duitser spinde flink in bocht 1 nadat hij Antonio Giovinazzi wilde inhalen. Hij moest daardoor noodgedwongen eerder naar de pits. De andere thuisrijder, Nico Hülkenberg, pakte in zijn derde invalbeurt van het seizoen de achtste plaats.

(Volledige uitslag onder de foto)

Foto: Motorsport Images