De regen bleef uit en daarmee wellicht ook de spanning in de race. Het zal Lewis Hamilton werkelijk worst wezen. De Mercedes-coureur deed niks verkeerd en pakte zijn eerste overwinning van 2014.

De grootste verliezer in de openingsfase van de race is zonder twijfel Sebastian Vettel. De vanaf de tweede plaats gestarte Red Bull-coureur ziet direct Nico Rosberg aan hem voorbij komen, waarna hij in het getouwtrek ook teammaat Ricciardo voor zich moet dulden. In diezelfde drukte loopt Kimi Räikkönen een lekke rechterachterband op na een contact met de vleugel van Kevin Magnussen. De ronde terug naar de pits duurt lang voor de Fin, waardoor zijn kansen na één enkele ronde eigenlijk al verkeken lijken.

De eerste uitvaller op de baan is Pastor Maldonado. Het geluk is bepaald niet met de Venezolaan. In de eerste ronde is hij al betrokken bij een incident met Jules Bianchi, en enkele ronden later wordt hij door zijn team de box in geroepen. Sergio Pérez zit dan al omgekleed en wel bij zijn team. De Force India-coureur is niet eens van start gegaan. Een softwareprobleem speelt hem parten.

Vooraan wordt het veld als een harmonica uit elkaar getrokken. Lewis Hamilton slaat een gat naar zijn teamgenoot, terwijl Sebastian Vettel daarachter orde op zaken heeft gesteld ten opzichte van Ricciardo. Verder naar achter stormt het Williams-duo naar voren.

De eerste serie pitstops verandert weinig aan de rangorde. Het Mercedes duo blijft het tempo bepalen, met beide Red Bulls daarachter, gevolgd door Fernando Alonso en een ijzersterke Nico Hülkenberg. Minder in de spotlights, maar zeker opvallend is de race van Grosjean. De Fransman rijdt zijn ronden op het randje van de top tien. In diezelfde regionen laat Kamui Kobayashi zien dat de Caterham potentie heeft.

Met nog ruim twintig ronden te gaan wordt de strijd om de podiumplaatsen weer interessant. Er wordt op de boardradio’s gesproken over regen tegen het einde van de race, Kimi Räikkönen denkt de eerste druppels op dat moment zelfs al waar te nemen, en Rosberg is niet langer zeker meer van zijn tweede plaats. Sebastian Vettel positioneert zijn auto binnen een seconde van de Mercedes en opent de aanval op zijn landgenoot. Rosberg weet deze echter te pareren.

De andere Red Bull-coureur, Daniel Ricciardo, ziet zijn race verloren gaan tijdens zijn pitstop. Het wiel rechtsvoor zit niet goed vast en de Australiër wordt teruggehaald door het team. Even later hangt op de baan ook nog eens zijn voorvleugel op half elf. Punten lijken na alle ellende ver buiten het bereik van Ricciardo. De stop-and-go penalty voor een unsafe release helpt dan ook niet echt mee.

De slotfase staat in het teken van een sprint op de hardste van de twee compounds. De spanning zit hem in het duel tussen de Williams-stalgenoten. Bottas is op nieuwer rubber de snellere van de tweee, maar Massa geeft zich, ondanks duidelijke instructies van zijn team, niet zomaar gewonnen. De Braziliaan is immers niet naar Williams gegaan om opnieuw gehinderd te worden door teamorders.

Lewis Hamilton brengt zijn Mercedes kinderlijk eenvoudig in winnende positie over de streep en completeert daarmee een nagenoeg perfect weekend. Nico Rosberg maakt het feestje compleet door er een dubbel van te maken, terwijl Sebastian Vettel genoegen moet nemen met het laatste plekje op het podium. Fernando Alonso wordt vierde, gevolgd door Nico Hülkenberg, Jenson Button en het Williams-duo, waarbij Massa vasthoudt aan zijn zevende positie. Magnussen en Kvyat maken de top tien compleet.