Lewis Hamilton heeft op een zeer enerverende manier de Grand Prix van Groot-Brittannië gewonnen. Het leek opnieuw een Mercedes-show te worden, maar door een lekke band voor zowel Hamilton als Bottas in de slotfase werd het nog spannend. Verstappen kwam als tweede over de streep, maar had de kans op de zege als hij geen extra pitstop had gemaakt.

Net als in Hongarije is Hamilton niet te stoppen. Hij weet het gat naar teamgenoot Bottas groot genoeg te houden, maar in de slotfase maakt dat weinig uit: Bottas valt ineens hard terug door een lekke linker voorband en moet noodgedwongen naar de pits. Daarop besluit Verstappen, die de tweede plek overneemt, om ook een pitstop te maken in een poging om voor de snelste raceronde te gaan. Het lijkt echter zijn kansen op de zege te verpesten, aangezien ook Hamilton in de allerlaatste ronde een lekke band heeft, ook linksvoor. Het wordt spannend voor de Brit, maar hij weet vlak voor de Nederlander over de finish te komen. Leclerc mag net als in Oostenrijk mee naar het podium.

Gedurende de race zijn er met name tussen McLaren, Renault en Stroll er genoeg gevechten. Sainz lijkt van dat groepje de beste klassering te pakken, maar ook hij heeft plotseling een lekke linker voorband. Verrassend genoeg mengt ook Grosjean zich in deze strijd: de Fransman besluit als enige niet te stoppen tijdens de tweede safetycarfase en mengt zich een lange tijd in het gevecht, maar valt terug door zijn late pitstop.

De race verloopt dan ook niet zonder incidenten. Zo valt Magnussen vroeg uit dankzij een crash met Albon, die voor de crash een tijdstraf krijgt, schiet Kvyat hard van de baan in de snelle bochtencombinatie Maggotts en Becketts en schiet Räikkönen van de baan nadat zijn voorvleugel gedeeltelijk onder zich vandaan schiet.

De race begint met negentien coureurs in plaats van twintig. Hij is het verhaal van het weekend, maar voor Hülkenberg eindigt een onverwachts Formule 1-rentree in een drama. De Duitser kan vanwege problemen met de krachtbron van de Racing Point niet aan de start verschijnen.

(Volledige uitslag onder de foto)

Foto: Motorsport Images