Het hele weekend stond er geen maat op Red Bull-coureur Sebastian Vettel. Zijn overwinning komt tijdens de race geen moment in gevaar en met Alonso op plaats twee breidt hij zijn voorsprong in het kampioenschap opnieuw verder uit.

Dwaze acties bij de start blijven, in tegenstelling tot de twee voorgaande Grands Prix, achterwege. Dat het daardoor niet minder spectaculair hoeft te zijn, bewijzen Fernando Alonso en de beide McLarens. Terwijl de Red Bulls vooraan direct wegrijden, vechten de drie kemphanen daarachter een verbeten duel uit om de derde plaats. Button trekt in eerste instantie aan het langste eind, waarna Fernando Alonso enkele ronden later zijn DRS in zet om orde op zaken te stellen.

Het enige slachtoffer van de openingsfase is Michael Schumacher. Hij blijft pech aantrekken en in dit geval ook Jean-Éric Vergne, die de rechter achterband van de recordkampioen kapot snijdt met zijn voorvleugel. Het ongeplande bezoek aan de pits betekent het einde van de puntenaspiraties van de Duitser.

Vanaf dat moment schreeuwt de wedstrijd vooraan om een beetje spanning. Sebastian Vettel rijdt gestaag weg bij teamgenoot Webber, terwijl de Australiër opzijn beurt weinig te duchten heeft van Fernando Alonso en diens achtervolgers.

Voor de echte duels moet je in de middenmoot zijn. Daar vechten onder andere de teamgenoten van Williams en Sauber in de staart van het seizoen nog enkele prestigeduels uit. Sergio Pérez, rijdt met het mes tussen de tanden, maar moet dat bekopen met hetzelfde gevolg als Michael Schumacher eerder.

Dit keer is het de Toro Rosso van Daniel Ricciardo die het Pirelli-rubber van een sneetje voorziet. Het is echter Pérez zelf die te weinig ruimte laat en hij kan dan ook alleen zichzelf verwijten dat hij de pits moet opzoeken. Dit herhaalt hij een ronde later, maar dit keer om de auto binnen te zetten.

Als de eerste en voor velen enige serie pitstops begint, wordt duidelijk dat de Red Bulls niet alleen het snelst zijn, maar dat ze ook langer door kunnen rijden op de eerste set banden dan wie dan ook. Ze behouden eenvoudig de eerste twee plaatsen.

De rechterbanden hebben het zwaar in India. De schuld daarvan moet echter worden gezocht bij heren coureurs zelf, want ook Pastor Maldonado verdedigt zijn positie te enthousiast en komt daarbij Kamui Kobayashi tegen. Een lekke rechter achterband is andermaal het gevolg.

Waar Sebastian Vettel vooraan makkelijk stand houdt, is het Mark Webber die in de tweede helft van de race onder druk komt te staan van Ferrari’s eerste rijder. Fernando Alonso profiteert van de KERS-problemen van Webber en met nog twaalf ronden te gaan passeert hij Webber eenvoudig aan het eind van de DRS-zone.

Mede hierdoor groeit bij McLaren het geloof dat ook Hamilton in staat zou kunnen zijn om Webber te achterhalen. Dat wordt de Engelsman over de boordradio vertelt en de snelste ronde van Hamilton bewijst dat hij er nog wel even voor wil gaan. Hij komt op de streep echter tekort. Het Indiase podium is van Red Bull, met Fernando Alonso ertussenin.

Lewis Hamilton en Jenson Button finishen respectievelijk op de vierde en vijfde plaats, gevolgd door Massa, Räikkönen en Nico Hülkenberg. Romain Grosjean en Bruno Senna maken de top tien compleet.

Bekijk hier de volledige uitslag