Racing Point zal in 2021 omgedoopt worden tot Aston Martin F1. Het is het gevolg van de overeenkomt waarbij een consortium onder leiding van Lawrence Stroll voor 182 miljoen pond (217 miljoen euro) aan aandelen van de Britse sportwagenfabrikant heeft gekocht.

Er gingen al enkele maanden geruchten dat Lawrence Stroll, vader van Racing Point-coureur Lance, zich wilde inkopen bij Aston Martin. Die deal is nu beklonken.

Door de overeenkomst, waarvan de details zijn gepubliceerd op vraag van London Stock Exchange, vormt Racing Point vanaf 2021 het fabrieksteam van de Britse sportwagenfabrikant. De overeenkomst duurt in eerste instantie 10 jaar.

Lees ook: Mercedes, Ferrari en McLaren laten nieuwe motor voor het eerst horen

De deal tussen Racing Point en Aston Martin heeft ook gevolgen voor Red Bull. Aston Martin is namelijk titelsponsor van het Oostenrijkse team, maar die deal loopt eind dit jaar ten einde en zal vanzelfsprekend niet verlengd worden.

De samenwerking rond de Valkyrie, de hypercar die Aston Martin samen met Red Bull ontwikkelde, blijft bestaan. “Red Bull Advanced Technologies zal blijven samenwerken met Aston Martin om de Valkyrie-hypercar te leveren, met de eerste auto’s gepland voor levering aan het einde van het jaar”, meldt Red Bull.

Lees ook: Pérez: ‘2020 zal een groot jaar worden voor Racing Point’

Racing Point Aston Martin

Red Bull en Aston Martin ontwikkelden samen de Valkyrie. © Motorsport Images