Volgens Kimi Räikkönen bestaat er geen frictie tussen Ferrari, Ferrari-president Sergio Marchionne en hemzelf. “Alles zit goed.”

Dat zegt Räikkönen naar aanleiding van de eerdere uitspraken – van na de Grote Prijs van China – van Marchionne dat Ferrari maar eens met Räikkönen over zijn vorm moest spreken.

“Voor zover ik met onze president heb gesproken, zit alles echter goed”, geeft Räikkönen in reactie daarop aan. “Ik weet dat er het één en ander is gezegd en geschreven, maar ach, ik lees zoveel onzinverhalen in kranten en op het internet”, doet The Iceman dat haast schouderophalend af.

“Ik ga liever uit van hoe ik mijn relatie met het team en de president zelf ervaar, daar vertrouw ik veel meer op”, vervolgt de Fin, die zegt uiteraard ook van zichzelf goede resultaten te verwachten: “Ik vind het prima als andere mensen niet tevreden met mijn resultaten zijn, want dat ben ik zelf ook niet.”

Wat zijn toekomst betreft geeft de 37-jarige Räikkönen aan dat hij niet weet wat die zal brengen. “Daar wordt al jaren veel over gesproken, maar is voor mij niet het eerste waar ik me mee bezig hou.”

“Wat voor mij voorop staat, is goed presteren. Eerst hier, en dan in de volgende race. Dan zien we later wel hoe de toekomst eruitziet. Ik heb zoals gezegd een goede relatie met het team en het hangt sowieso van veel factoren af.”