De coureurs deden tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van India weinig voor elkaar onder. De verschillen waren vaak maar minimaal en zo kon het gebeuren dat Kimi Räikkönen wel Q3 haalde en Romain Grosjean net daar buiten bleef steken.

Räikkönen is echter niet tevreden met zijn zevende startplaats. “We hebben de auto aangepast naar aanleiding van de laatste vrije training en we gingen de kwalificatie vol vertrouwen in. Maar helaas hadden we totaal geen grip en dus was het veel moeilijker dan we hadden gedacht. Ik ben best teleurgesteld dat ik als zevende moet starten, omdat ik dacht dat we een veel betere auto hadden dan dat.”

Grosjean start van een elfde stek. “Ik had ook meer verwacht, dus ben ik een beetje teleurgesteld. Maar qua strategie heeft de elfde startplek natuurlijk ook zo zijn voordelen omdat ik de eerste auto ben die kan kiezen met welke banden ik start en ik heb nog een nieuw setje over voor de race morgen. Toch had ik gehoopt me te plaatsen voor Q3. Dat het slechts tweehonderdste scheelde was frustrerend. Tijdens mijn tweede geklokte ronde deed ik het niet verkeerd maar om onduidelijke reden verloor ik de controle over de auto en dat koste me tijd. Het was moeilijk om alles kloppend te krijgen. Maar de uitgangspositie om punten te scoren is goed.”